dinsdag 27 april 2010

Duurzaam ingenieursbureau DGMR kiest voor Earth Water - Watercompany


Duurzaam ingenieurs bureau DGMR kiest voor Earth Water.

Al jaren voor duurzaamheid een populair item was maakte het onderdeel uit van het adviseringspakket van DGMR in Drachten, een adviserend ingenieursbureau dat maatschappelijk relevante hoogwaardige diensten en producten levert ter verbetering van
leef-, woon- en werkomgeving. Daarbij spelen gezondheid, veiligheid en duurzaamheid een rol. Duurzaam ondernemen staat hoog in het vaandel bij DGMR. Logisch dat DGMR daarom ook kiest voor een waterkoeler met het Earth Water concept waarmee een bijdrage geleverd wordt aan duurzame watersystemen op plekken in de wereld waar dat hard nodig is.

In de beginjaren van DGMR lag het accent op gezondheid en milieu, met name geluidhinderbestrijding. Dat groeide uit tot een breder pakket aan adviesproducten, zowel in de bouw (gezond, veilig en duurzaam bouwen en -gebiedsontwikkeling), industrie (milieu, veiligheid, duurzaam ondernemen, duurzame bedrijventerreinen) als infrastructuur (milieu, veiligheid, duurzame mobiliteit). Naast technische advisering is sinds 2006 de beleidsadvisering op het gebied van duurzaamheid geleidelijk uitgebreid. Ook ontwikkelt DGMR diverse softwarepakketten om bijvoorbeeld milieueffecten te berekenen of het duurzaamheidsgehalte van gebouwen te bepalen. Denk daarbij aan materiaalgebruik, energiegebruik, watergebruik en mobiliteit.

Adviseren over duurzaamheid, maar het ook zelf toepassen. Daar is DGMR natuurlijk ook mee bezig. Vestigingsmanager Jaap de Vries: “Het is niet alleen goed voor het bedrijf, maar ook leuk. Met een prijsvraag voor het beste duurzaamheidsidee raakten de medewerkers betrokken en sindsdien groeit het enthousiasme. Voor ons was bijvoorbeeld veel te winnen op het gebied van vervoer. Het wagenpark is aangepakt, heeft nu alleen nog A en B klasse auto’s en binnenkort wellicht alleen A. We stimuleren reizen met openbaar vervoer, videoconferencing en hebben een aantal abonnementen bij het autodeelbedrijf Greenwheels. En vergeet ook de kleine dingen niet. Waarom voor elk kopje thee een volle waterkoker opzetten? Overigens is duurzaam ondernemen meer dan een milieuvriendelijke bedrijfsvoering. Het gaat ook om sociale thema’s en goed bestuur. Onze afdeling P&O pakt dit enthousiast op. Zo helpen we bijvoorbeeld langdurig werklozen weer aan het werk.”

De Earth Water waterkoeler bevalt prima, heeft een enquĂȘte onder de medewerkers uitgewezen. Met de zomer in aantocht zullen ook de niet-waterdrinkers vast een koel glaasje tappen.


Duurzaam ingenieursbureau DGMR kiest voor Earth Water - Watercompany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten