woensdag 19 mei 2010

Partij één wil alleen nog kraanwater schenken in overheidsgebouwen - Watercompany


De verkiezingen van de Tweede Kamer staan voor de deur en een speerpunt van alle partijen is maatschappelijk verantwoord ondernemen. Sinds begin dit jaar moeten alle overheidsinstellingen 100% duurzaam inkopen. De verwachting was dat veel politieke partijen hier extra aandacht aan zouden besteden in hun programma's.

Watercompany stelt dat het aanbieden van gekoeld water via waterkoelers aangesloten op de waterleiding een duurzamere oplossing is dan water verpakt in flessen. Transport en verpakking is een extra belasting op het milieu. Watercompany was benieuwd of de partijen ook promotie van kraanwater in hun programma op hebben genomen. Vooralsnog treed enkel de nieuwe partij Partij één hiermee op de voorgrond. Zij liepen zelfs afgelopen weekend mee in de 6km wandeltocht van Jointhepipe.org en Aveda. Jointhepipe promoot met haar akties het drinken van kraanwater.

Na eerdere aankondigingen van de politiek om te stoppen met verpakt water in overheidsgebouwen kunnen we de huidige aandacht teleurstellend noemen.

Partij 1 wil alleen nog kraanwater schenken in overheidsgebouwen - Watercompany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten