donderdag 1 december 2011

Gratis of duurzaam?


Afgelopen woensdag stonden wij op het Nationaal Sustainability Congres in Den Bosch. Een van de partners was Bluetank, een rvs waterfles. Hervulbaar, makkelijk te reinigen. Bluetank biedt deze waterflesjes aan als tegenhanger van de plastic flesjes die enorm vervuilend kunnen zijn.

Charles Moore, de ontdekker van de ‘Plastic Soup’ en Marcus Eriksen waren twee sprekers op het congres. Beiden hebben een indrukwekkende presentatie laten zien over het plastic afval dat in zee achterblijft. Een belangrijk deel van dit afval wordt veroorzaakt door plastic wegwerpflesjes. Ik hoef niet uit te leggen dat dit een flinke impact heeft op het milieu. Vissen en andere zeedieren zien dit plastic als voeding, het plastic dat zij binnen krijgen, krijgen wij via hen weer in ons lichaam.

Na deze presentatie riep Jan Douwe Kroeske, de presentator van het event, nog even om dat je gratis drinkflesjes kunt halen op de stand van Bluetank. Hervulbaar, niet van plastic dus duurzaam. Een enorme rij vormde zich voor de stand om deze duurzame flesjes af te halen, gevuld met ons kraanwater, plat of bruisend, helemaal compleet. Binnen een mum van tijd waren alle 500 duurzame flesjes uitgedeeld. De teleurgestelde laatkomers verwezen wij naar de webwinkel van Bluetank waar voor 12,95 nog alle kleuren te verkrijgen zijn. Toen bleek de fles toch iets te duur(zaam)
Kraanwater en Bluetank bidons niet aan te slepen op Nationaal Sustainability Congres - Watercompany

3 opmerkingen:

  1. Mooi blog Huub!
    Ik had hier ook zo m'n bedenkingen bij ... die heb ik verwoord in mijn blog Duurzame evenementen - duurzaam doen! op http://bit.ly/MVOfactor.
    Leuk je te ontmoeten bij NSC en bij een volgende gelegenheid zal ik de Watercompany zeker weer opzoeken!
    Hartelijke groeten,
    Adrieke.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja herbruikbare drinkflessen zijn nu eenmaal duurder als wegwerpflesjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tim, helaas was voor velen alles te duur. Als iets gratis is komt het milieu op de eerste plaats, zodra het geld kost is het milieu niet meer zo belangrijk.

    BeantwoordenVerwijderen